FOMO sprider sig över Bitcoin-rymden

Bitcoin Code har fått ytterligare en allvarlig uppgång och handlas nu för över 11 800 dollar.

FOMO-attityden har kommit tillbaka till Bitcoin

Många analytiker tror att en inställning från FOMO (eller „rädsla för att missa“) har återvänt till kryptoområdet. Med bitcoin på senare tid ökar många nya spelare att engagera sig på bitcoinmarknaden och spela sina händer i hopp om att vinna en vinst. Det här är samma inställning som slingrade i hela kryptoområdet i slutet av 2017, då tillgången nådde sin högsta tid på nästan $ 20K per enhet.

Joe DiPasquale – VD för San Franciscos Bit Bull Capital – förklarade:

Bitcoin befinner sig för närvarande i en utbrytningsfas, precis som det var under de första sex månaderna av 2019, då den ökade i värde med 189 procent … I cryptocurrency ser vi ofta „momentum“ -spel.

Om FOMO verkligen tar över kryptoarenan så som vi känner det, finns det både positiva och negativa faktorer som ska beaktas. Å ena sidan måste bitcoin attrahera nykomlingar och handlas för att komma någonstans. Om priset någonsin kommer att fortsätta stiga eller om valutan någonsin kommer att betraktas som mainstream eller legitim på något sätt, måste den attrahera en uppmärksamhetsnivå som är jämförbar med kreditkort eller fiatvalutor, så ju fler som är inblandade, desto mer bättre vanligtvis.

Å andra sidan kan detta potentiellt komma tillbaka till bitar bitcoin och dess användare i knoppen med tanke på att detta är exakt vad som hände för tre år sedan. Vid den tidpunkten hade bitcoin skjutit upp till sin högsta nivå på rekord, men drygt en månad senare såg valutan sig själv till nya lågor och tappade tusentals av sitt pris inom relativt korta perioder. Ibland kan ett tillströmning av människor potentiellt föra något på knäna, eftersom det inte är beredd på allt företag som det är planerat att göra.

Det vi ser idag är relativt lika. Cryptocurrency-utbyten som Coinbase i San Francisco rapporterar att antalet nya användare som registrerar sig för konton har ökat de senaste två veckorna, vilket innebär att flera människor engagerade sig för bara en månad sedan, de troligen aldrig ens tittat på bitcoin symbol före.

Andra handelsplattformar, som Binance US, säger att bitcoin-handeln är på de högsta nivåerna denna vecka. Cory Klippsten – teknisk investerare och grundare av bitcoin-appen Swan Bitcoin – uppgav:

[Den här veckan] blåste bort allt vi har sett … Förväntningarna från så många [bitcoininvesterare] att vi är i ett tidigt skede av en annan meteorisk uppgång kan vara självuppfyllande.

Mer efterfrågan än någonsin?

Samtidigt har flera mindre bitcoin-plattformar – till exempel Shakepay i Kanada – rapporterat om enorma ökningar i efterfrågan. Verkställande direktör Jean Amiouny förklarade:

Under de senaste veckorna har vi sett en kraftig ökning av kundregistrering och aktivitet på vår plattform.