Bitcoin kan enten møte „spekulativ implosjon“

Citi-analytikere: Bitcoin kan enten møte „spekulativ implosjon“ eller bli en toppvaluta for internasjonal handel

Bitcoin som både et byttemiddel og en valuta har en unik posisjon i sin eksistens. Det nådde en ny prishøyde på nesten $ 60.000 i februar 2021 og så sin største bølge av institusjonell støtte noensinne i slutten av 2020.

Som sådan følger både bitcoin-investorer og generelle kryptoentusiaster markedet tett, da det ser ut til å være på spissen av et nytt modenhet. Nå har analytikere hos Citi uttalt at bitcoin har nådd vippepunktet, noe som vekker mer diskusjon om fremtiden til den berømte eiendelen.

Bitcoin’s Tipping Point

Ifølge analytikerne på Citi vil dette vippepunktet som bitcoin har nådd, langt i å bestemme fremtiden. Herfra og ut kan bitcoin enten lide av spekulativ Bitcoin Circuit implosjon eller bli en toppvaluta for internasjonal handel.

Når det gjelder vanlig bruk, har bitcoin blitt forsterket av investeringer fra Tesla og Mastercard som offisielt varsler, ifølge rapporten. Bare i forrige måned kjøpte Tesla hele 1,5 milliarder dollar i bitcoin, og Mastercard kunngjorde at det ville begynne å muliggjøre kryptotransaksjoner på plattformen deres.

Dette er langt fra dagene da bitcoin ble unngått av mainstream og ansett for mye av en outlier. Disse kunngjøringene har ikke bare positive økonomiske implikasjoner, men tjener også som et offentlig godkjenningsstempel for resten av den vanlige finansielle verden.

I det første tiåret av sin eksistens ble bitcoin hovedsakelig drevet av detaljistinvestorer og et sammensveiset nettsamfunn. Nå i det andre tiåret er det en større tilstrømning av institusjonelle investorer, og dette vil ha en enorm innvirkning på myntens overlevelse i fremtiden.

Det er også større fremtredende med stablecoins og Central Bank Digital Currency (CBDCs). Hvis disse også blir mer populære, vil sjansene for at bitcoin blir brukt til internasjonal handel øke flere ganger.

Det er mange som spår at bitcoin, gitt sin nylige bull run, er på randen til verdensherredømme. Til tross for dette er det andre som tror at bitcoinboblen vil sprekke etter hvert. Etter Citis konto kan det gå begge veier.